Barazek kurabiyesi tanımı, nasıl yapılır?
Barazek kurabiyesi klasik bir Ortadoğu tanımıdır. Bu tanımın köklerinin Osmanlı İmparatorluğuna kadar dayandığı söylenmektedir. Her ne kadar kurabiye olarak bilinse de bisküviye benzer bir yapıya sahiptir. Zengin tereyağı aroması, büyüleyici fıstık tadı ve çekici susam ve çörek otu tohumlarıyla damakta tatlı bir tat bırakıyor.
Barazek kurabiyesi klasik çikolatalı kurabiyelerden sıkılan ve farklı bir tat arayanlar için alternatif olabilir. Haber7.com grubu olarak lezzetiyle damağınızda tat bırakacak, özel günlerde aklınıza gelecek Barazek kurabiyesinin tanımını sizler için araştırdık.
İşte adım adım en güzel barazek kurabiyesi tarifi…
BARAZEK KURABİYE TARİFİ
Barazek Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler;
- 300 gram tam buğday unu
- 75 gram pudra şekeri
- 25 gram esmer şeker
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam vanilya
- 250 gram tereyağı, küp şeklinde kesilmiş ve soğuk
- 1 yumurta sarısı
- 1 yumurta beyazı
- Bir avuç fıstık, dövülmüş
- Bir avuç susam ve çörek otu tohumu bir tavada 2 dakika kavrulur.
Barazek Kurabiyesi Nasıl Tanımlanır?
Aşama 1
Barazek kurabiyesi yapmak için un, tuz ve şekeri bir kaseye eleyin. Tereyağını ekleyin ve tereyağını unlu karışıma hepsini parmaklarınızla ezerek karıştırın. Tereyağı eridikten sonra yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip fazla yoğurmadan hamur haline getirin.
Adım 2
Hamur hazır olduğunda tezgaha bir ölçü un serpin ve hamuru oraya yerleştirin. Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Mümkünse bir gece, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Aşama 3
Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Yumurta beyazını çırpın ve Barazek Kurabiyelerinin her tarafına sürün. Altına yumurta beyazını sürerek toz haline getirdiğiniz susam ve çörek otu ve fıstıkları serpin. Onu fırına koy. Kenarları kahverengileşene kadar 12 dakika pişirin.
Tamamen soğuyana kadar bekleyin. Afiyet olsun!